Tuesday, April 6, 2010

En osaa uskoa

Sielu. Epäusko on todellakin minun suurin viheliäisyyteni ja syntini.

Minä tahtoisin mielelläni uskoa, vaan en osaa. Minä näen kuinka hyvä olisi uskoa - ah, jos vain voisin!


Opettaja. Rakas sielu, älä sano, jos vain osaisin!

vaan sano pikemmin, jos tahtoisin!

Sillä Jumala antaa kyllä meille armon osataksemme, kunhan me vain oikeassa parannuksen järjestyksessä täydellä todella tahdommme.

Jeesus ei sanonut syntiselle Jerusalemille: te ette osanneet.

vaan Hän sanoi: te ette tahtoneet. Matt. 23:37Jumala yksin osaa ja myös tahtoo toimitta koko meidän kääntymisemme ja uudestisyntymisemme työn.

Kunhan vain emme vastustaisi Hänen Henkeään emmekä paaduttaisi sydämiämme, vaan sallisimme Hänen saada estämättä tehdä meissä armotyönsä.Sentähden kääntykäät, ja palatkaat kaikesta vääryydestänne, ettette lankeaisi pahan tekonne tähden.
Hes 18:30.

Niin olemme me Kristuksen puolesta käskyläiset; sillä Jumala neuvoo meidän kauttamme. Niin me rukoilemme siis Kristuksen puolesta, että te Jumalan kanssa sovitte.
2 Kor 5:20.

Sinä olet oppinut Lutherin Katekismuksesta, että on mahdoton uskoa omasta ymmärryksestä ja voimasta, ja että Pyhä Henki on meitä kutsunut uskoon evankeliumin kautta, niin että usko Jeesukseen ei ole meidän vaan Jumalan teko.
Joh 6:29.Mutta että sinä nyt valitat voimattomuuttasi ja kuitenkin mielelläsi tahdoisit uskoa

Katso! Tämä on Pyhän Henken työtä ja uskon alku

Hän tahtoo nyt sytyttää evankeliumin sanan kautta elävän uskon Jeesukseen sinun surullisessa ja armoa halaavassa sydämmesäsi

Oi, että nyt vain taitaisit olla yksinkertainen niinkuin lapsi ja uskon silmällä katsella ristin salaisuuteen!

Oi, jos nyt uskosta saisit tulla veripunaisen armon meren tykö, Jeesuksen viiden armoa ja verta vuotawan haavan tykö ja Hänen palavan rakkautensa helmaan!

Oi kuinka suureen vakuuteen Hänen armostaan ja syntien anteeksi saamisesta sinä silloin tulisitkaan!


Älä nyt anna vihollisen saatta itseäsi sellaiseen ajatukseen, että pitäisit mahdottomana tähän joutua.

Palauta mieleesi kuinka helposti ja nopeasti sinä olet saanut uskon, tullut Jumalan lapseksi ja pukenut päällesi Jeesuksen kasteessa ilman omaa vaivaasi ja työtäsi.

Pyhä Henki antoi sinulle kaikki ilmaiseksi.

Sen tahtoo Hän vielä nytkin tehdä ja on totisesti johdattava sinut siihen hengelliseen Kaanaan maahan, joka vuotaa sulaa Jumalan armo-rieskaa ja Jeesuksen rakkauden hunajaa.


Älä usko vakoojia, jotka sanovat että tässä maassa asuvat suuret Kalevan pojat (jättiläiset) niin että et sinä sitä taida omaksesi ottaa.
4 Mos 13:32,34.

vaan usko Jeesuksen sanat ja tule Hänen tykönsä Hänen tuntemissaan, niin Hän antaa sinulle, mitä sinun sydämesi halajaa.

Hän on ravitseva sinun sydämesi hyvyydellä

Hän on ravitseva sinun sielusi Jumalan huoneen runsailla tavaroilla, ja lahjoittava sinulle henkellisen hekuman ylenpalttisesti.


Hän on

1. antava anteeksi sinun syntisi ja lahjoittava sinulle rauhan Jumalan kanssa ja täydellisen omantunnon levon, joka on sinulle oleva jokapäiväinen vieras
Sanl. 15:15

Hän on

2. antava sinulle sen edun, niinkuin kaupan päälle, että tulet uudeksi ihmiseksi, joka sekä taidat että tahdot olla vakaa eli jumalinen ja jolla on sekä halu että voima pyhään elämään.

-- no ei tässä kauakis aikaa jääty ruotimaan Sielun epäuskoa, vaan katse käännettiin heti kohti Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä.

Muistutettiin Lutherin katekismuksen mukaan, että emme omasta ymmärryksestämme ja voimastamme voi uskoa.

Puhutaan Jeesuksen luokse tulemisesta sellaisella tavalla, että se oikeastaan kätkee sisäänsä nettiruukun keskusteluista ison osan -

tähän keskusteluun Armojärjestyksessä mahtuu sekä Haamul ja opetus täydellisestä kasteesta, ilmaisesta lahjasta, josta ei mitään puutu.

ja aikuisen uudestisyntymisestä, norpan tyyliin sen korostamisesta, että meissä on jotain uutta, joka sekä tahtoo että pystyy noudattamaan Jumalan tahtoa.


eiks oo mukava kohta - luterilainen ortodoksinen opettaja sitoo nettiruukun porukoita yhteen rauhan siteellä, joka on Jeesus Kristus!

no

tietysti sinä sanot, että kumpi se sitten on - uudestisyntyminen lapsikasteessa vai uudesti syntyminen aikuisena Pyhästä Hengestä Jumalan työnä ja uuden elämän alku?

minusta tässä on vähän muusta kyse kuin musta-valkoisesta asetelmasta.

kaste tarvitaan, myös Pyhän Hengen kaste

olemme aina syntisiä kuolemaan asti, mutta aivan puhtaita pulmusia ja Jumalalle rakkaita, joille on annettu ihan hyvä omatunto jota ei mikään syytä Jumalan edessä!

ota siitä sitten selvä miten, se on mahdollista vain Jumalalle.

(ei kukaan itseään synnytä uudestaan, ei kukaan ota elävää uskoa Jeesukseen jos ei anneta ylhäältä)


sen sijaan että toisiamme niin hirmuisesti tässä nuijisimme, kuten kristityjen on tapana, pidetään jokainen huoli siitä, että Jeesus on meissä

että sinä olet itse syntynyt uudesti ja elät uuden ihmisen elämää armossa Jeesuksessa Kristuksessa.

tämä lähimmäisesi toivottavasti vaistoaa, että Jeesus on sinussa, ja iloitsee kanssasi.

joku ehkä tulee kateelliseksi ja haluaa hänkin syntyä uudelleen.

ja näin myös meidän vajavaisen vaeluuksemme ja todistuksemme kautta Jeesuksen Kristuksen valtakunta täyttyy ihmisistä, jotka Häntä rakastavat yli kaiken!

No comments:

Post a Comment